Радуловић коментарише извештавање, вређао новинара "Политике"

Шеф посланичке групе Доста је било Саша Радуловић незадовољан је што његов предлог о обезбеђивању бесплатних уџбеника није добио медијску пажњу какву је очекивао, па је у парламенту на прес конференцији критиковао новинаре, а скупштинског извештача "Политике" и увредио.

Саша Радуловић је новинарима рекао да је посланичка група Доста је било поднела преко 400 амандмана на предлоге закона о којима се расправља, а већина њих се, каже односила на бепслатне удзбзенике.

Међутим, истиче Радуловић, медији нису извештавали о томе, те он мора о томе "на овакав начин".

Из Скупштине се, анализира Радуловић, извештава о свему, осим о ономе што се заиста дешава, а то је, сматра, брутално гажење Пословника, неизвештавање о томе шта је тема, а тема су, оценио је, бесплатни уџбеници.

"Нигде у медијима то нисмо могли да чујемо, осим на Н1 који је пренео и који је показао како у ствари изгледа расправа", рекао је Радуловић.

"Када би рецимо на РТС или на насловним страницама освануо чланак да Доста је било предлаже бесплатне уџбенике, да објасни да је то могуће платити, да новца у буџету има... Да се говори о суштини, а не о представама које Маја Гојковић приређује где мало плаче, мало кажњава... Не дозвољава посланицима да говоре и прави се од тога прича као да је циркус у Скупштини. За медије изгледа само то постоји, а о суштини, као што су уџебници, нико о томе не дискутује", поручио је Радуловић. 

На указивање агенцијских новинара да се у њиховим извештајима нашао и предлог ДЈБ, Радуловић је приговорио да није било у штампаним медијима, а на опаску новинарке Политике да је тај лист извештавао о бесплатним уџбеницима, Радуловић јој је пришао и рекао: "Срамотан вам је текст. Текст је манипулација".

Наредну, најављену прес конференцију Радуловића новинари су бојкотовали, а лидер ДЈБ је "симулирао" конференцију говорећи у камеру своје странке и скупштинску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи