ПУПС очекује повећање пензија и једнократну помоћ

Партија уједињених пензионера Србије очекује да се до краја године пензионерима исплати једнократна помоћ, а од јануара почне постепено повећање пензија, док властима у Београду предлаже да размисле о такозваној "13. пензији" за најсиромашније пензионере престонице.

"После три године добровољног одрицања од својих стечених права зарад спаса државе од банкрота који је претио у јесен 2014, време је да са пензионера, који неретко од својих пензија издржавају и своју децу и унуке, терет 'затезања каиша' пређе мало и на неке друге слојеве нашег друштва", истиче се у саопштењу.

Како се наводи, с обзиром да Србија, према рачуници делегације ММФ-а и нашег министра финансија, у првих осам месеци ове године има суфицит од 120 милијарди динара, ПУПС очекује да једнократна помоћ од 6.000 динара пензионерима буде исплаћена до краја ове године, а да од јануара стартује и постепено повећање пензија.

"Такође, када је реч о 100.000 најсиромашнијих београдских пензионера, ПУПС предлаже властима у главном граду да размисле и о исплати тзв. '13. пензије' која је једна од тековина борбе наше странке за права најстаријих суграђана", додаје се у саопштењу Информативне службе ПУПС-а.

Подржавајући јучерашњу најаву председника Републике да ће грађани Србије "ускоро имати највеће плате и пензије веће него икада пре", ПУПС додаје да се придружује и председниковој захвалности грађанима зато што су веровали у реформе, али посебно истиче да су управо пензионери били највећи хероји тешких реформи кроз које је Србија морала да прође, због чега очекује да Влада Србије најхитније операционализује "продужетак уговора о међусобном поверењу" између најстаријих суграђана и оних који су с њима били "и у добру и у мањем добру".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи