Српска листа: Јеремић прикрива штету коју је нанео српском народу на КиМ

Српска листа оценила је да Вук Јеремић наставља да износи неистине како би прикрио своју одговорност за штету коју је као министар спољних послова нанео српском народу на КиМ.

Српска листа поручила је у саопштењу да је Вук Јеремић последњи који некоме треба да прети суђењем, јер ће њему и његовој политици судити народ и историја.

Како је наведено, "потрошени политичар Вук Јеремић наставља да лаже и клевеће како би прикрио свој удео у великој издаји српских интереса на КиМ, у којој је као министар спољних послова имао кључну улогу".

"Јеремић је, још једном подсећамо, заједно са својим шефом Борисом Тадићем, одговоран за саветодавно мишљење Међународног суда правде којим је једнострано проглашена независност Косова оцењена као легална, као и многе друге штетне потезе у дијалогу са Приштином због којих Срби на КиМ и данас трпе последице".

Јеремић и његова "клика" довели су, такође, Србију у позицију да о својој јужној покрајини преговара у ЕУ, где нема подршку велике већине земаља и истовремено развластили УНМИК приставши да примат на КиМ преузме Еулекс, наведено је у саопштењу.

Српска листа сматра да је Јеремићу висока државничка функција била средство за напредовање у каријери и лобирање за добро плаћену функцију у УН, а одбрана државних и националних интереса сасвим споредно занимање.

"Када је остао без прихода и привилегија, Јеремић је решио да настави тамо где је стао и настојећи да поново нашкоди напорима да Срби опстану на КиМ, а да држава Србија задржи какве-такве полуге власти и утицаја у својој јужној покрајини. Срби на КиМ добро памте злодела тог режима, а Српска листа ће чинити све да их одбрани од обмана Вука Јеремића Бранковића", поручила је Српска листа.

Јеремић је раније критиковао улазак Српске листе у косовску владу коју води ратни злочинац, тврдећи да ту одлуку нису донели самостално, а сматра и да су "национални интереси третирани на начин који ће захтевати кривични поступак".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи