Дачић: Време да се Тачи пробуди из фатаморгане

Први потпредседник Владе Србије и министра спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је време да се косовски председник Хашим Тачи пробуди из фатаморгане и поново поручио да Србија никад неће признати једнострано проглашену независност Косова.

Ивица Дачић је у изјави навео да Хашим Тачи "очигледно живи у неком свом сну и паралелном свету".

"Србија никад неће признати једнострано проглашену независност Косова, време је да се Тачи пробуди из фатаморгане, јер само дијалог и компромис може довести до трајног решења. Ултиматуми и преваре неће проћи", поручио је Дачић, саопштио је МСП.

Хашим Тачи је у интервјуу за Глас Америке на албанском језику, упитан да ли ће инсистирати на томе да Београд призна косовску независност или ће то бити само споразум о нормализацији односа, одговорио:

"Радићемо на пуној нормализацији државних односа и миру наша два народа, је је то у интересу Косова, Србије и региона. Напорно ћемо радити да Косова убрзо постане чланица УН. Али, што се тиче признавања, то ће се догодити у блиској будућности и томе ће одлучити српске институције".

"Не можемо им наметати временске оквире или њихову агенду у вези с признавањем Косова, али једно је сигурно - да Косово и Србија, које су сада у "статусу кво", морају да олакшају себи евроатлантску и европску перспективу и да једни другима у томе не отежавамо", каже Тачи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи