Курти: После споразума, формирање институција у рукама Вучића

Посланик покрета "Самоопредељење" Аљбин Курти критиковао је споразум Беџета Пацолија и вођа коалиције ПАН, рекавши да ће формирање централних косовских институција зависити од председника Србије Александра Вучића.

"Након споразума прошле вечери, конституисање Скупштине Косова и формирање нове владе остали су у рукама Вучића", написао је Аљбин Курти на свом Фејсбук налогу.

Наводи да ће локални избори 22. октобра бити нови референдум на Косову, након 26 година.

"Држава није столица. Држава има столицу. Али, ту су и столице без државе, столице на штету државе. Зависна моћ Србије усмртиће независност земље", наводи Курти, тврдећи да ће локални избори 22. октобра бити нови референдум на Косову, након 26 година.

Оценио је да је излазом Алијансе за ново Косово из предизборне коалиције са Демокрартским савезом, пропуштена још једна шанса коалиције ВЛАН, формиране након избора 2014. године.

Сматра да је највећу грешку направио Демократски савез Косова, због пасивности у окупљању странака мимо такозване ратне коалиције ПАН, након избора 11. јуна.

Председници странака коалиције "ПАН", Кадри Весељи, Рамуш Харадинај и Фатмир Љимај постписали су синоћ споразум о сарадњи са председником Алијансе ново Косово Беџетом Пацолијем.

Споразум је потписан након што је Пацоли претходно одлучио да напусти коалицију са Демократским савезом Косова, са којим је наступио на избоорима 11. јуна.

Споразумом се отвара простор за деблокаду формирања централних косовских институција - скупштине и владе.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи