Усвојен други ребаланс буџета Војводине

Посланици Скупштине Војводине усвојили су већином гласова други овогодишњи ребаланс покрајинског буџета, који ће тиме, према најавама, бити увећан за 1,24 милијарде динара.

За ребаланс је гласало 75 посланика, а 22 је било против, махом посланици опозиционих партија у Скупштини Војводине, који су критиковали ребаланс јер није предвидео мере за помоћ пољопривредницима након суша.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је рекао да је други ребеланс омогућен кроз "привредни развој и укупну стабилизацију јавних финансија", а да ће готово целокупни износ бити намењен за економски развој.

Како је рекао, Војводина је забележила пораст пореза на добит и то је "суштина раста прихода на основу које је омогућен други ребаланс".

Опозициона Демократска странка је критиковала ребаланс управо због тога што у њему за привреду, из које се према њиховом мишљењу "највише средстава узима", није одвојен "нити један једини динар".

ЛСВ је поново затражио од Покрајинске владе да по хитној мери тражи од Републичке да донесе одлуке како би се ублажиле последице елементарне непогоде изазване сушом, јер се на тај проблем "не сме забадати глава у песак" и пребацивати надлежност.

Покрет Доста је било није гласао за ребаланс, јер сматрају да "документ не садржи довољно података из који се могу пратити токови новца и активности".

Српска радикална странка такође није подржала ребалас, а како је речено на седници, сматрају да је "дегутантно" помињати новац за заливне системе и израду пројектне документације за њих, у које ће део новца ребалансом бити усмерен, у моменту када је "суша спржила готово комплетно пољопривредно земљиште и бацила у очај пољопривреднике".

Усвојен је и предлог измена одлуке о годишњем програму коришћења средстава из буџетског Фонда за Воде Војводине за 2017. годину, констатована оставка заменице покрајинског Омбудсмана Еве Вукашиновић и именована Жељка Милошевић за помоћника покрајинског секретара за финансије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи