Вулетић: Хапшење Митровића има за циљ прекид дијалога

Социолог Владимир Вулетић каже за РТС да хапшење Богдана Митровића није случајно и да има за циљ да испровоцира српску страну да одустане од дијалога и да се кривица пребаци на Србију. Од данашњег сусрета председника Александра Вучића и Хашима Тачија у Бриселу очекује да се трасира пут да се оно што је договорено и примени.

Владимир Вулетић је, гостујући у Дневнику РТС-а рекао да ће увек бити покушаја албанске стране да се оно што је договорено преговорима не оствари.

"Видимо на основу искуства да ће увек бити покушаја да се оно што је договорено у преговорима, пре свега договора о Заједници српских општина релативизује, да се оно што је договорено не оствари", објашњава Вулетић.

Наводи да је интерес Србије да људи и културна баштина на Косову и Метохији буде заштићена.

Истиче да српска страна мора да инсистира да се примени шта је договорено и да се добро припреме следећи кораци. 

Наводи да су Албанци остварили своје циљеве 1999. године када се српска полиција повукла из јужне српске покрајине.

"Албанци су суштински остварили своје циљеве када се наша полиција повукла и сад покушавају да добију формалну врсту признања", навео је Вулетић.

Наводи да оно што се договори у Бриселу мора да се поштује, независно ко ће формирати косовску владу.

Истиче да је Бриселу веома важно да се не догоди да у Европи постоји "рак рана" као што је случај са Блиским истоком.

"Брисел и Европска унија који имају амбиције да буду и овде присутни, не могу себи да дозволе проблем који би довео у питање функционисање читаве Европске уније", закључио је Вулетић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи