Пропао још један покушај конституисања парламента у Приштини

Најбројнија коалиција на Космету нема потребну подршку за избор свог председника скупштине. Седница је прекинута, а председавајући ће накнадно заказати ново заседање.

У косовском парламенту била су присутна 94 посланика. На почетку заседања, Енвер Хоџај, посланик из коалиције ПАН, рекао је да ни данас немају већину али имају кандидата.

"Зато мислимо да нам је потребно више времена за координацију ради проналажења решења. Ми смо одлучни да скупштина буде формирана", навео је Хоџај.

На питање председавајућег колико им времена треба, Хоџај је рекао да им је потребно 10 дана до две недеље.

О захтеву Хоџаја посланик покрета Самоопредељење Албин Курти за говорницом је рекао да је најбројнија коалиција све време обмањивала јавност да има подршку али је одбијала да се суочи са реалношћу.

Предложио је најбројнијој коалицији да истакне свог кандидата Кадрија Весељија за председника скупштине и да на тај начин измери своју снагу.

Додатно је затражио да ако ПАН одбија да предложи свог кандидата онда треба предложити неког другог.

"Ако Кадри Весељи нема подршку онда нека ПАН предложи другог кандидата", рекао је Курти.

Авдулах Хоти из Демократског савеза Косова затражио је консултације представника свих странака ради изналажења решења. Истакао је да без договора не треба заказати наставак конституисања скупштине.

И данашња седница је прекинута, а председавајући ће накнадно заказати нову седницу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи