Делегација Двери са патријархом Иринејом о Космету

Делегација Српског покрета Двери, коју су чинили Бошко Обрадовић, Коста Чавошки, Иван Костић и Срђан Ного, посетила је патријарха Иринеја и упознала га са ставовима Двери по питању Косова и Метохије.

У саопштењу Двери се каже да је ово преломан и драматичан тренутак у нашој новијој историји и да је у питању судбина Косова и Метохије, као стожер духовно-историјског и националног идентитета.

Двери су указале да је "смисао тзв. унутрашњег дијалога о Косову и Метохији да се са свима другима подели одговорност о предаји Косова и Метохије косметским Албанцима, која је већ учињена", а да су кључне промене Устава те да се Косово и Метохија избаце не само из преамбуле, него и из двеју уставних одредаба.

Двери наводе да се, и по цену неуласка Србије у ЕУ, не сме погоршавати постојећи статус Косова и Метохије, да треба опозвати све досадашње "противуставне споразуме у Бриселу", по сваку цену задржати примену Резолуције 1244 и надлежност Савета безбедности УН, а задржавање постојећег статуса Косова и Метохије омогућило би "у ближој или даљој будућности, када се битно промене међународне околности, а Србија и привредно и војно ојача, да се Косово и Метохија врате у окриље Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи