Бечић: Седница Одбора чим се "обраде" све безбедносне информације

Председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић изјавио је да ће седницу тог Одбора заказати оног момента кад буду квалитетно обрађене све информације безбедносних служби, без обзира на то што, како наводи, захтеви опозиције да се састане Одбор нису упућени по процедури коју прописује Пословник о раду парламента.

Игор Бечић је за Танјуг рекао да је у сталном контакту са шефовима српских служби безбедности поводом актуелне безбедносне ситуације у региону, посебно у Македонији.

"Оног момента када се квалитетно обраде те информације до којих су дошле наше службе безбедности, заказаћу седницу Одбора", каже Бечић.

Бечић је пружио пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу који је, каже, још једном показао да је неспорни фактор стабилности у региону доприносећи смиривању тензија изазваних појачаном обавештајном активношћу Македоније у разговору са председником Владе Македоније Зораном Заевом.

Наводи да је у интересу грађана веома важна цивилна контрола служби безбедности и истиче да су наше службе у сваком тренутку спремне да заштите безбедност грађана Србије.

"То се и показало током протеклог периода. У тренутку када је угрожена безбедност у целој Европи, наше службе безбедности и наша полиција су савршено и веома ефикасно урадиле посао у вези са одржаним манифестацијама у Србији које су окупиле огроман број људи, као што су Егзит, Гуча и Бир фест. Безбедност је била на првом месту и све је протекло у најбољем реду", нагласио је Бечић.

Посланички клуб Демократске странке упутио је захтев за сазивање хитне седнице Одбора за контролу служби безбедности и Одбора за одбрану и унутрашње послове поводом "забрињавајуће ситуације" у односима између Србије и Македоније.

Демократска странка је у саопштењу навела да је неопходно информисати посланике о разлозима за повлачење целокупног особља из амбасаде Србије у Скопљу, стању односа са Македонијом, детаљима и сазнањима служби.

И покрет Доста је било затражио је да се на седници Одбора за контролу безбедности расправља о евентуалним безбедносним ризицима, саопштила је та партија.

Наглашавају да су предложили парламенту да закаже хитну седницу тог Одбора, којој би, према њиховој оцени, требало да присуствују министар спољних послова Ивица Дачић и директора БИА Братислав Гашић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи