Амбасадор Белгије: Подршка европским интеграцијама Србије

Лео Винсент Дас, белгијски амбасадор у Београду, поновио је подршку европским интеграцијама Србије и истакао спремност његове земље да у оквиру својих могућности, помогне и пружи подршку у циљу усклађивања прописа са директивама ЕУ кроз размену искустава и примера добре праксе.

Амбасадор Винсент Дас је то изјавио приликом састанка са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем.

Ђорђевић је изразио задовољство због прилике да размене мишљења о билатералним односима и могућностима за њихово унапређење, посебно у областима које су у надлежности овог министарства.

Постоји посебан интерес да се сарадња унапреди у домену социјалне заштите, промоцији родне равноправности, заштите права радника, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Отварање дијалога и размена мишљења о могућностима сарадње у области заштите и одржавања ратних и војних меморијала, оцењене су као даљи кораци унапређења сарадње.

По питању мигрантске кризе, Ђорђевић је информисао амбасадора Даса у вези са тренутном ситуацијом у Србији и нагласио да ће Србија наставити да се односи одговорно и хумано према мигрантској популацији.

Имајући у виду чињеницу да је предстојећа година у знаку обележавања стогодишњице од завршетка Првог светског рата, договорено је да ће обе стране радити на предлозима заједничког обележавања важних историјских догађаја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи