Тадић негира да се залаже да КиМ добије столицу у УН

Председник опозиционог СДС-а Борис Тадић негира да се залаже за то да Косово добије столицу у Уједињеним нацијама, како је то, како каже, погрешно протумачио председник Србије Александар Вучић, који је његову изјаву назвао учествовањем у унутрашњем дијалогу о решавању питања Косова.

У изјави достављеној медијима, Тадић каже да је његова изјава прецизно гласила да му се чини да би "у околностима када Косово клизи према независности, након потписаног Бриселског споразума, да сам на Вучићевом месту размислио чак и о томе, као и о неким другим међурешењима, у сврху избегавања чина формалног признања".

За Тадића је тај чин, нажалост, све извеснији јер, како тврди, након косовске политике ове власти нам остаје само да спашавамо оно што се још спасити може.

Крајње лицемерним сматра Вучићево питање зашто то данас помиње, а није то учинио док је био председник.

Тадић каже да то није урадио јер, како наводи, никада Србију не би довео у ову ситуацију и јер је, тврди, тачно знао где су црвене линије косовске политике, које је и отворено изложио својим међународним саговорницима.

Вучић би, сматра Тадић, требало да преузме одговорност за то што је водио косовску политику у правцу смањивања опција за очување српских интереса, а не да "дели лекције о храбрости".

Подсетивши на његов план за Косово у четири тачке који је изложио 2011. године, када су започети преговори са Приштином, Тадић каже да се њиме обезбеђује судска, законодавна и извршна власт за Север Косова, а персонална аутономија за Србе који живе јужно од Ибра.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи