Стефановић: Нема ниједне тачне речи у наводима о пребацивању Синђелића

Наводи о пребацивању Александра Синђелића хеликоптером у Црну Гору су измишљени, поручује шеф српске полиције.

Министар унтрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да нема ниједне тачне речи у наводима лидера покрета Двери Бошка Обрадовића да је МУП Србије хеликоптером пребацио Александра Синђелића у Црну Гору.

Стефановић је новинарима после састанка са аустријским министром унутрашњих послова Волфгангом Соботком рекао да су наводи о пребацивању Синђелића хеликоптером измишљени, као и да је у том периоду обављен само један тренажни лет хеликоптера МУП-а до Чачка.

"Не постоји ништа што би могло бити мање тачно. Када се ради по замолници друге земље то раде министарства правде и то би неки политичари морали да науче", казао је Стефановић.

Он је изразио очекивање да ће се Обрадовић извинити МУП-у Србије и грађанима због "бруталних неистина".

Лидер Двери Бошко Обрадовић раније је изјавио да је министар полиције Стефановић организовао превоз хеликоптером извесног Синђелића у дану избора у Црној Гори да би Синђелић данас био заштићени сведок тужилаштва Црне Горе у једној монтираној афери које је заправо одлучила изборе у Црној Гори".

Александар Синђелић добио је статус сведока сарадника у процесу против руских држављана Едуарда Ширкова и Владимира Попова, окривљених за стварање криминалне организације која је планирала крвопролиће у Црној Гори у ноћи одржавања парламентарних избора 16. октобра.

Синђелића и бившег шефа српске Жандармерије Братислава Дикића Специјално државно тужилаштво Црне Горе сумњичи да су организатори 20-члане криминалне групе, која је 16. октобра у Подгорици на дан избора планирала да пуца у грађане окупљене испред Скупштине и ухапси премијера Мила Ђукановића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи