Јеремић: Интензивно размишљам о кандидатури за председника

Некадашњи шеф српске дипломатије Вук Јеремић изјавио је данас да интензивно размишља о томе да се кандидује за председничке изборе, пре свега о платформи са којом би изашао пред бираче.

"То је ствар о којој интензивно расмишљам, ту могућност интензивно разматрам. Томе прилазим озбиљно и немам намеру да се затрчавам", рекао је Јеремић за Н1.

Према његовим речима, у Србији се прилично тешко живи и важно је питање како се то може променити.

"То није нешто што неко може да уобличи преко ноћи, мислим да није главно питање ко ће се кандидовати него која ће решења понудити за проблеме у којима се налазимо. Ја о тим решењима овог тренутка размишљам и о томе се саветујем са својим људима", рекао је Јеремић.

Тек потом, како је рекао, донеће и коначну одлуку о кандидатури.

Упитан када се последњи пут срео са премијером Александром Вучићем и о чему су разговарали, он је рекао да је то било у Њујорку, током трајања заседања Скупштине УН, када је био кандидат за генералног секретара.

Тада смо разговарали о мојој кандидатури за генералног секретара, додао је Јеремић.

Све што сам знао рекао сам полицији

Јеремић је рекао да је све што је имао да каже о "случају гардисти" рекао полицији и да му се чини да је то на неки начин покушај да се он одврати од тога да се укључи у политички живот.

Према његовим речима, двојица инспектора полиције дошла су у петак у његов стан да му уруче позив за разговор.

"Да сам се нашао у стану, одвели би ме. Чекали су ме у стану док није дошао мој адвокат, обавили телефонски разговор и онда одлучили да оду", рекао је Јеремић.

Он је рекао да је одговорио на сва питања полицији и да је разговор трајао свега 15 минута, јер, наводи, није имао много тога да каже.

"Ја о самом догађају немам много информација, осим да се догодила трагедија, друга сазнања немам. После тога су се појавиле злонамерне интерпретације, чак су и високи државни функционери коментарисали", рекао је Јеремић.

Он није желео да више говори о томе јер, како је рекао, непримерено је о истрази говорити у медијима како се она не би ометала.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи