Новости: СНС се спрема за опште изборе у априлу

Лидер напредњака позвао страначку базу да се уз гласање за председника добро организује и за парламентарну трку, која би била одржана 9. априла, преносе "Вечерње новости".

Руководство Српске напредне странке пренело је налог својој партијској бази да се припремају и за опцију ванредних парламентарних избора, који би могли да буду одржани заједно са председничким 9. априла.

Према информацијама Новости премијер и лидер СНС-а Александар Вучић већ је дао и до знања министрима на седници Владе да би могло да дође до гласања за Народну скупштину на пролеће идуће године.

Главна дилема је да ли ће кандидат за шефа државе испред најјаче странке бити Томислав Николић или Вучић. Наводно, велики је притисак страначке базе да се лидер СНС укључи у политичку трку за функцију на Андрићевом венцу, пошто процењују да би победио у првом кругу.

Ипак, према информацијама Новости, ни први човек напредњака није дефинитивно преломио да ли ће се излазити и на републичко гласање, али због политичке атмосфере у парламенту и у друштву он не искључује опцију да се поново провери легитимитет на свим нивоима.

У ишчекивању коначне одлуке с врха, напредњачка база добила је инструкције да све страначке ресурсе подигну у стање приправности, за случај одржавања "општих избора".

Слична директива издата је и у осталим странкама власти, наводе Новости

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи