Гојковић предала председавање ПС ЦЕС Турској

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић предала је Великој народној скупштини Турске председавање Парламентарном скупштином Црноморске економске сарадње.

Гојковићева је на затварању 48. Генералне скупштине ПС ЦЕС у Београду члану бироа Велике народне скупштине Турске Омеру Сердару симболично предала чекић за председавање.

Председница Скупштине Србије је изразила задовољство што је баш у Београду још једном потврђена нужност спровођења свеобухватних реформи у ширем црноморском региону.

"Србија је била позитиван пример праксе и на овом заседању. Наше реформе су заузеле примат по различитим дискусијама и изазвале велику пажњу", рекла је Гојковићева.

Председница Скупштине Србије је објаснила да је било речи о мерама штедње и добрим законима које је Србија спроводила, што је допринело да добије позитивне оцене међународних фактора и да буде препозната као земља која економски напредује и има раст БДП-а.

Гојковићева је оценила да је председавање Србије било успешно и плодно како у смислу размене искуства, тако и у продубљивању сарадње парламената.

Изразила је уверење да ће српска делегација наставити значајно да доприноси раду Парламентарне скупштине и да ће се успешна сарадња између Скупштине Србије и Парламентарне скупштине, као и земаља чланица Црноморске економске сарадње наставити и у наредном периоду.

Председница Скупштине Србије је такође изразила задовољство и на усвојеним препорукама у области међународних инвестиција у државама чланицама ЦЕС, образовања и науке у одрживом развоју, као и о улози религије у борби против тероризма и екремизма.

Члан бироа Велике народне скупштине Турске Омер Сердар рекао је приликом преузимања председавања да је најважније да се настави дијалог међу земљама ЦЕС, као и да се ојачају односи између парламената.

"Важно је да парламенти буду у сталном контакту и дијалогу и да спроведу сарадњу на међународној основи. Треба нам једна нова синергија у овом процесу и битно је да имамо лидерство у процесу", оценио је Сердрар.

Указујући да су потребни механизми за брзо доношење одлука када је реч о глобалним проблемима, члан бироа Велике народне скупштине Турске је истакао предности заједничког рада држава, рекавши да ће Турска учинити све да се то спроведе.

Сердар је истакао да му је изузетно задовољство што председавање преузима у Београду од Маје Гојковић, којој је честитао на свему што је до сада учинила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи