Дачић: Захтев Трибунала није никаква новост

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је, поводом захтева Хашког трибунала да троје чланова Српске радикалне странке буде изручено том суду, да се ништа ново није догодило осим што је скинута ознака поверљивости са тог документа.

"Ништа се ново није десило, осим што је скинута ознака поверљивости. Промене наших ставова нема", рекао је Ивица Дачић новинарима у Министарству спољних послова.

Министар је додао да ће јавност бити обавештена уколико буде промене у ставу Владе Србије а да је Министарство спољних послова дужно да заступа државну политику.

Коментаришући оцену Европске комисије да Србија не сарађује довољно са Хашким трибуналом, Дачић је рекао да "ни они сами више не знају шта ће да измисле".

"Сада причамо о процесу против (Војислава) Шешеља који је ослобођен. Ово није потерница за неким ко је извршио ратне злочине већ за, колико сам обавештен, непоштовање суда", рекао је Дачић.

Трибунал је Петра Јојића, Вјерицу Радету и Јова Остојића оптужио да су утицали на сведоке у процесу против њиховог партијског вође Војислава Шешеља, тако што су их претњама, уценама и митом наговарали да промене исказе или да не сведоче.

Налог за њихово хапшење, Трибунал је властима у Београду упутио у јануару 2015. године, али по њему ни до данас није поступљено.

Оценивши да је Србија неколико пута одбила да поступи по налогу суда, да ухапси и у Хаг изручи троје радикала, Трибунал је 5. октобра издао међународни налог за њихово хапшење, са кога је јуче скинута ознака поверљивости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи