Наставак преговора Београда и Приштине

У Бриселу се наставља овонедељна рунда експертских разговора делегација Београда и Приштине.

У Канцеларији за КиМ Танјугу је потврђено да се јуче, првог дана, разговарало о примени споразума о телекомуникацијама и правосуђу, као и да је српска делегација поново са представницима ЕУ покренула питање примене договора о формирању Заједнице српских општина.

Када је примена договора о телекомуникацијама у питању, Приштина би данас требало да спроведе сав технички и административни посао неопходан за регистрацију компаније МТС д.о.о. Косовска Митровица, односно пренос и укњижбу имовине "Телекома Србије" као имовине нове МТС компаније на Косову и Метохији.

Уколико ти елементи споразума буду спроведени у складу са договором, Београд би Међународној телекомунукационој унији требало да до 3. децембра пошаље своју сагласност да се за географску област Косова додели позивни број + 383.

Теме данашњих разговора би требало да буду исте и телекомуникације, правосуђе и ЗСО.

Очекује се да се до сутра, до када је предвиђено да траје овонедељна рунда техничког дијалога, покрене и питање примене споразума о слободи кретања, конкретно договора о регистарским таблицама за возила.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи