Јаблановић: Лоша безбедносна ситуација у Лепосавићу

Председник општине Лепосавић Драган Јаблановић тражи ванредну седницу и тврди да је лоша безбедносна ситуација у тој општини. Истиче да је обавеза да се заштите пре свега грађани, али и надлежне службе које штите грађане.

Полиција је у Лепосавићу прошле ноћи ухапсила четири особе и запленила већу количину оружја. Сведоци кажу да је било прилично ризично и да је дошло до сукоба две групе људи под дејством алкохола.

Једна од сукобљених особа је извадила зољу из аутомобила и уперила је према кафићу у центру Лепосавића, али је интервенцијом полиције савладана и одузето јој је оружје.

Полиција је запленила и две аутоматске пушке и два пиштоља.

Пуцало се насумице у Лепосавићу. Људи су спуштали ролетне на прозорима, гасили светла у страху да не изазову пажњу и пуцање у њихов стан.

Председник општине Лепосавић Драган Јаблановић сматра да је брзом интервенцијом полиције спречено крвопролиће.

"Само сплетом срећних околности и брзом интервенцијом косовске полиције из Полицијске станице у Лепосавићу спречено је крвопролиће. Свако кривично дело овакве врсте мора да се назове правим именом и да се адекватне мере предузму, јер ако и даље ћутимо пред овим доћи ће до тежих последица. Нама је обавеза да заштитимо пре свега грађане, а и да надлежене службе које штите грађане буду у неку руку заштићене", наглашава Јаблановић.

Затражио је од скупштине општине увођење реда у раду кафића, кафана и продавница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи