Вулин: Срби за Кастра били пример слободног и храброг народа

Фидел Кастро је био велики пријатељ Србије и до последњег тренутка свог живота подсећао је на то какав је велики злочин учињен над Србијом НАТО бомбардовањем, рекао је министар рада Александар Вулин.

Министар Вулин се сусрео са Фиделом Кастром на светском конгресу о борби против тероризма, где је био једини представник Србије. 

Вулин за Спутњик каже да је вођа кубанске револуције, који је преминуо у петак, и тада говорио о Србији и да се посебно јавио нашој делегацији.

"Заиста сам се лепо осећао у том тренутку када је вођа кубанске револуције посебно издвојио Србију испред свих и рекао да смо ми пример слободе и храброг народа", рекао је Вулин.

Сећа се да је тада говорио око два сата, а онда је рекао "Због вас страних делегата мораћу да скратим" и онда је говорио још "само" сат и по.

"Дакле, наш сусрет је био кратак, али имао сам ту привилегију и част да га сретнем", каже Вулин.

Према речима министра Вулина, смрћу Кастра завршио се 20. век, јер је он био један од највећих вођа 20. века и вођа борбе за слободу свих малих народа.

"Фиделов сан је сан сваког слободног човека и сваког слободног народа и доказ да борба малих народа може да инспирише читав свет", рекао је Вулин.

Нагласио је да је Фидел Кастро био велики пријатељ Србије и до последњег тренутка свог живота подсећао какав је велики злочин учињен над Србијом НАТО бомбардовањем.

"„Недостајаће нам. Где год је био Фидел Кастро, ми смо знали да имамо пријатеља и да ћемо имати некога да говори за нас"“, наводи Вулин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи