Ђурић: ЗСО мора бити формирана у складу са договором

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се са амбасадором Португала у Србији Аугуштом Пеишотом, којег је упознао са током дијалога Београда и Приштине и нагласио значај што скоријег формирања Заједнице српских општина за наставак процеса нормализације односа.

Заједница српских општина, према Ђурићевим речима, мора бити формирана у складу са договорима постигнутим у Бриселу, и сваки евентуални покушај пренебрегавања тих обавеза од стране Приштине биће напад на преговарачки процес и ауторитет Европске уније као посредника и гаранта примене договореног.

Српски народ на Косову и Метохији жели да коначно добије институционални инструмент за заштиту својих колективних права, јер постојећи институционални механизми, као што смо могли видети на примеру закона о Трепчи, не гарантују остваривање тих права", рекао је Ђурић.

Он је нагласио да ће ЗСО бити искључиво у функцији заштите српског народа, и ни на који начин неће повређивати права других народа на Косову и Метохији.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију изразио је очекивање да ће Португал искористити свој утицај у УН и ЕУ како би допринео заштити права српског народа на Косову и Метохији.

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи