Вулин: Жао ми је што Јанковић није у стању да се обрадује

Србија је у извештају Европске комисије добро приказана и требало би да сви буду задовољни због тога, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин. Напоменуо је да му је жао што заштитник грађана Саша Јанковић није у стању да се обрадује због своје земље.

Александар Вулин је, реагујући на изјаву заштитника Саше Јанковића да грађани Србије треба са "зебњом да прихвате непомињање случаја Савамала у извештају Европске комисије", рекао да је "веома занимљиво" да Јанковић износи своје мишљење, односно критикује Европску комисију када сматра да она није у праву.

"Сматра да има право на то и на то нико не реагује. Није ниједна НВО рекла да он квари наше односе са ЕК, није се јавила ниједна политичка партија да каже да је потпуно неприхватљиво да заштитник грађана критикује ЕК, да се меша у те односе" навео је Вулин.

Министар је упитао зашто заштитник тражи да извештај о Србији буде лошији него што јесте, напомињући да би Јанковић требало да се обрадује што је извештају о Србији макар мало бољи него раније.

"А када неко други каже истину, или о ЕК или о било којој другој амбасади или странцу, онда добијете нападе са свих страна. Када ја говорим о међународним односима и понашању појединаца, представника одређених амбасада, или међународних форума према Србији, онда је то разлог да се свака НВО, свака политичка партија огласи, онда је то разлог да се огласи сваки заштитник грађана", рекао је Вулин.

С друге стране, каже министар, када је заштитник грађана незадовољан Европском комисијом, када је незадовољан што је "Србија похваљена, уместо да буде нагрђена, што се о Србији говори лепо, уместо ружно, онда је то сасвим у реду и на то нико не треба да реагује и онда је то свето писмо".

То, како је оценио, говори о лицемерју у нашем друштву и томе да постоје неки људи којима је дозвољено све и неки људи којима не сме да буде дозвољено ништа.

"Неки могу да критикују кога год хоће и да тиме не кваре никакве односе ни са ким, а неки не смеју да говоре чак ни истину, јер то квари односе", рекао је Вулин, уз опаску да "истина не квари односе" а да је истина да је Србија у извештају ЕК добро приказна због чега би сви требало да буду задовољни.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи