Давенпорт поздравио договор о телекомуникацијама

Шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт поздравио је договор Београда и Приштине о телекомуникацијама и оценио да то треба да буде подстицај за напредак у формирању Заједнице општина са српском већином и постизању споразума у области енергетике.

"Поздрављам споразум у дијалогу Србије и Косова око телекомуникација", написао је Давенпорт на свом Твитер налогу и додао да то треба да "буде подстицај за напредак у вези са ЗСО и енергетиком".

Истакао је да договор треба да се примени према дефинисаним роковима.

"Мислим да је споразум од користи за грађане у области телекомуникација и он сада треба да се примени према дефинисаним роковима", рекао је Девенпорт новинарима у Београду.

ЕУ је саопштила да су Београд и Приштина постигли договор о даљој примени споразума о телекомуникацијама постигнутог 2013. године и да ће према том договору Косово добити међународни позивни троцифрени телефонски број.

Споразум ће омогућити несметан рад "Телекома Србије" на Косову, а његова имовина се преноси на "МТС д. о. о.", ћерку фирму "Телекома" на Косову, наводи се у саопштењу и додаје да ће МТС добити и привремену дозволу за мобилну телефонију.

ЕУ, која је посредник у дијалогу Београда и Приштине, навела је да би до 28. новембра требало да буду завршени документи који се односе на пројекат лиценце, пренос и регистрацију средстава, а ако се обе стране сложе, Србија би требало 3. децембра да Међународној унији за телекомуникације (ИТУ) упути предлог о броју који би био додељен Косову.

ИТУ ће 15. децембра доделити Косову позивни број 383, док ће се сви међународни позивни бројеви које користе фиксни и мобилни провајдери на Косову – 381, 377, 386 бити избачени из употребе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи