Јоксимовић: Могу да се не слажу али не и да омаловажавају парламент

Што се тиче догађаја у Скупштини, на седници Одбора за европске интеграције, као министар задужен за европске интеграције у влади Србије, сматрам да је понашање дела посланика било крајње непримерено и политички некоректно, изјавила је министарка Јадранка Јоксимовић.

На питање како види дебату о том догађају која је настављена и у медијима и изјаву лидера СРС Војислава Шешеља да није чуо негативну реакцију ни од кога озбиљног, министарка Јадранка Јоксимовић за Танјуг подсећа да су европске интеграције стратешка оријентација Србије а да је овогодишњи Извештај о напретку, који је генерално позитиван, важан за нашу земљу.

"И требало би, стога, да на озбиљан и аргументован начин буде анализиран у највишем законодавном телу Србије", рекла је министарка Јоксимовић.

"Ако је неко антиевропски оријентисан, што је политички легитиман став, то не значи да је легитимно да се понаша непристојно и да узурпира право и обавезу Народне скупштине да ради свој посао и анализира Извештај", рекла је министарка.

Што се тиче амбсадора Мајкла Давенпорта, додала је Јоксимовић, он је шеф Мисије ЕУ у Србији, и истакла да верује да исти ти посланици не би волели да се неко тако понаша према амбасадорима Србије онако како су се они понашали према амбасадору који представља ЕУ.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи