Јачање српско-јапанске економске сарадње

Председник Србије Томислав Николић разговарао је у Београду са председником Јапанске агенције за међународну сарадњу (ЛСА), Шинићијем Китаоком, о могућностима развоја економске сарадње двеју земаља.

Наводећи предности инвестирања у српску привреду, Николић је истакао да је Србија земља која има приступ на сва значајна светска тржишта потпуно без царина, што је чини изузетно привлачним тлом за директне инвестиције у производњу, наводи се у саопштењу председникове Службе за сарадњу с медијима.

Председник Србије је оценио да економска сарадња две земље није у правој мери искоришћена и да постоји још много простора за њено унапређење.

Китаока се сагласио са Николићем о могућностима развоја економске сарадње, додавши да је за Јапан посебно интересантно улагање у индустрију, као и да је његова земља спремна да са Србијом сарађује у пројектима везаним за заштиту животне средине, што је област у којој Јапан има лидерску позицију у свету.

Председник Јапанске агенције за међународну сарадњу понудио је да његова земља помогне Србији у решавању проблема изазваних мигрантском кризом, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи