Николић и Аграмунт: Србија снажан партнер Савета Европе

У решавању многих проблема, поготово по питању стабилности у региону и мигрантске кризе, Србија је снажан партнер Савета Европе, заједнички је закључак састанка председника Србије Томислава Николића и председника Парламентарне скупштине Савета Европе Педра Аграмунта.

Председник Николић је, говорећи о проблемима са којима се суочава Србија, посебан акценат ставио на преговоре Београда и Приштине, рекавши да ти преговори имају за циљ да олакшају живот становницима Косова и Метохије, без обзира на њихову националност, али и да то што Београд преговара са Приштином, никако не значи да ће икада признати независност такозваног Косова.

Србија никада неће дозволити да такозвано Косово постане чланица Уједињених нација. Србија будно прати и покушаје да се косовскa делегација на било који начин уведе у Парламентарну скупштину Савета Европе и супротстављаће се томе свом снагом, истакао је председник Николић, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Председник ПС СЕ Педро Аграмунт рекао је да је за Србију веома битно да ради на даљем јачању односа са Саветом Европе, и да је због тога још значајнија конструктивна улога коју српска делегација има у Парламентарној скупштини Савета Европе.

Захвалио је председнику Николићу на залагањима српске парламентарне делегације да се унапреди рад Парламентарне скупштине.

Аграмунт је истакао да је Србија кључни актер у региону и да је због тога немерљив њен допринос у очувању мира и стабилности, поготово у светлу недавног раста тензија у региону.

Председник Николић је посебно нагласио да је још 2012. године Србија променила концепт сопствене улоге на Балкану и да се то показало као добар начин за смиривање страсти у региону.

Истакао је да је Србија посвећена очувању мира и стабилности, јер, како је рекао, "ни Србија, ни Хрватска, нити било која друга земља немају децу за рат".

"Кад то схвате сви они који воде те државе, имаћемо заувек мир којем тежимо", рекао је Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи