ЛДП: Утврдити наводе Симовића о убиству Ђинђића

Либерално демократска партија позвала је власт да хитно реагује и испита наводе из изјаве Милоша Симовића, осуђеног у поступку за убиство премијера Зорана Ђинђића, у којој је поновио да је још 2011. Тужилаштву доставио име политичара који је директно умешан у припрему и извршење атентата.

У ЛДП-у сматрају да свака информација о овом случају коју износе сведоци пред државне органе мора бити испитана до краја, па тако и оптужба да је "одређени политичар директно наредио убиство премијера Ђинђића".

"Зато државни органи морају да утврде о ком политичару се ради и то јавно објаве", наведено је у саопштењу ЛДП-а.

Из те странке поручују да би евентуално одлагање откривања налогодаваца атентата на премијера продужило агонију у којој се од 12. марта 2003. налази читаво српско друштво и погодовало онима којима је било у интересу да се зауставе реформе које је Ђинђић спроводио и који су дали све да до његове елиминације дође.

"Либерално демократска партија се од свог оснивања залаже за откривање пуне истине о политичкој позадини убиства Зорана Ђинђића и истрајаће у тој борби без обзира на бројне отпоре, који за циљ имају сакривање чињеница и давање политичког легитимитета самом атентату", наводи се у саопштењу те странке.

Из ове партије најављују да ће ЛДП у Скупштини Србије поново поднети Предлог резолуције о утврђивању политичке позадине убиства Зорана Ђинђића којом ће се државни органи обавезати на разоткривање свих околности припреме и извршења убиства и да ниједан носилац политичке, страначке или јавне функције не сме бити поштеђен грађанске обавезе да пред полицијом и правосуђем одговори на сва питања у вези са политичком позадиним тог убиства.

"Никада нећемо одустати од истине коју са собом носи убиство првог демократског премијера Србије и наставићемо да се боримо за модерну Србију коју је он желео да створи, без обзира на све препреке које нам свакодневно на том путу стоје", поручили су из ЛДП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи