Мировић: Зауставили смо ненаменско трошење из буџета

Председник покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је Влада зауставила ненаменско трошење из покрајинксог буџета које се, како је рекао, у континуитету реализовало претходних година.

"Нема више ненаменског, незаконитог трошења средстава преко Фонда за нове технологије, преко Управе за капитална улагања и преко свих других буџетских раздела, и то је оно што је најважније", изјавио је Игор Мировић пред почетак седнице Скупштине Војводине о ребалансу буџета АП Војводине за 2016. годину.

Мировић је додао да је нови план да се крене у велике инвестиције у делу пројеката који су до сада били на маргинама, саопштио је Биро покрајинске владе за односе с јавношћу
"Најавили смо почетак изградње нове зграде Радио-телевизије Војводине, многе заједничке пројекте Управе за капитална улагања и локалних самоуправа, велике инвестиције у здравству, попут набавке три ангио-сале", рекао је Мировић и указао на податак да у Војводини тренутно функционишу само две, од јуче три ангио-сале, док у централној Србији функционише 20 ангио-сала.

У делу раздела који се тичу социјалне политике и образовања наставиће се са програмима које овогодишњи буџет, који је донела претходна влада није препозно, као што су: исплата накнаде за треће дете, трошкови који се тичу ученичког стандарда и друго, навео је он.

"Желимо да ребалансом покрајинског буџета покажемо већ прве обрисе нове политике, а да буџетом за 2017. годину у потпуности почнемо да спроводимо нову политику коју је Покрајинска влада зацртала," рекао је Мировић.

Он је још једном поновио да трошење средстава на беспотребне и измишљене пројекте, злоупотребе разних фондова који су служили као форма за прање новца - "више овде не станују".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи