"Одржати динамику преговора и отварања поглавља"

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се са директорком за Западни Балкан у Генералном директорату за преговоре о проширењу и суседску политику Хеновевом Руиз Калавером, која је похвалила напредак Србије у процесу европских интеграција.

Јадранка Јоксимовић је истакла да ће и у наредном периоду формални кораци у преговорима бити утемељени на оствареним резултатима, наведено је у саопштењу.

Јоксимовић и Калавера су изразиле оптимизам да ће процес приступања у наредном периоду добити на динамици и да ће до краја године бити отворено још неколико поглавља.

Једна од тема разговора била је и имплементација Бриселског споразума, с обзиром на потребу паралелног напретка у овом процесу са динамиком укупних преговора.

Јоксимовићева је истакла да је Београд показао конструктиван став у дијалогу, али да то исто очекује и од Приштине, посебно у односу на питање напретка у формирању Заједнице српских општина.

Јоксимовић и Калавера разговарале су и о ефикасности коришћења фондова ЕУ. Препознат је напредак и посвећеност Владе да се подигне видљивост и важност коришћења фондова посебно за локални развој, али и да је потребно у наредном периоду радити на додатном јачању капацитета за децентрализовано управљање фондовима ЕУ.

Министарка Јоксимовић захвалила је на донацијама и помоћи коју је Србија од ЕУ добила за миграције.

Разговарајући о ситуацији у региону, Јоксимовићева је нагласила да је она важна и у контексту миграционе кризе, што је у интересу и Србије као транзитне земље, као и у интересу ЕУ, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи