Приступање ЕУ важан подстрек страним инвестицијама

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић поручила је у разговору са делегацијом бивших европских парламентараца из готово свих ЕУ чланица да ЕУ интеграције остају најбољи механизам за остваривање унутрашњег развоја и напретка државе, почев од виших стандарда живота и рада, стабилне економије, више инвестиција.

Јадранка Јоксимовић је бивше парламентарце упознала са преговарачким процесом Србије и наредном динамиком. Она је такође поновила да Влада спроводи свеобухватни процес реформи.

Некадашње посланике је посебно занимало шта грађани Србије виде као посебно важну добит од досадашњег процеса приступања, а министарка Јоксимовић је нагласила да је као један од најважнијих резултата процеса приступања Србије ЕУ препознато креирање стабилног и предвидљивог окружења за инвеститоре.

Циљ и задатак Владе је, како је истакла, да се наредних година грађанима Србије приближе вредности ЕУ, али и користи које ће грађани имати од тог процеса, посебно на локалном и регионалном нивоу, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Разговарајући о мигрантској кризи, бивши парламентарци, похвалили су улогу Србије као транзитне земље, њен ефикасан приступ решавању проблема и хуман однос према мигрантима.

Оценили су да је и за ЕУ важан наставак процеса проширења, јер и државе чланице од тога имају конкретну економску корист, а посебно је за земље ЕУ важна и регионална стабилност и безбедност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи