Билатерални сусрети Дачића у Њујорку

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се, на маргинама 71. заседања Генералне скупштине УН, са министрима иностраних послова Туниса, Туркменистана и Сан Марина.

Ивица Дачић и министар иностраних послова Туниса Кемес Јинауи сложили су се да добри односи две државе датирају још из времена бивше Југославије.

Сматрају да постоји простор за унапређење сарадње, како у билатералним односима, тако и у међународним организацијама, саопштило је Министарство спољних послова.

Министар Дачић захвалио је Тунису на подршци по питањима која су значајна за Србију и изразио спремност Србије да узврати подршку.

У разговору са министром иностраних послова Туркменистана Рашидом Мередовим, Дачић истакао је да између две државе не постоје отворена питања, да су односи пријатељски, али и да има простора за унапређење сарадње, посебно у области економије, образовања, пољопривреде и културе.

Министар Мередов сложио се да су билатерални односи добри и да их треба продубљивати кроз интензивније контакте и билатералне посете.

Упутио је позив шефу српске дипломатије за учешће на Конференцији о одрживом транспорту која ће се одржати у новембру у Туркменистану.

Министар Дачић састао се са министром иностраних послова Сан Марина Пасквале Валентинијем.

На састанку министри су се сложили да Србија и Сан Марино имају традиционално добре односе које треба неговати.

Министар Валентини истакао је да је Сан Марино заинтересован за развој билатералних односа у области културе, туризма и економије.

Дачић разговарао је јуче и са генералним секретаром Арапске лиге Ахмедом Гејтом са којим је разговарао о могућностима унапређења сарадње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи