Семинар за покрајинске посланике о институцијама ЕУ

Институције ЕУ у процесу приступања Србије – назив је првог саветовања за покрајинске посланике које је одржано у Великој сали Скупштине АП Војводине, са циљем унапређења институционалних и законодавних капацитета Скупштине и посланика у процесу европских интеграција.

Саветовање је одржано у сарадњи са Фондацијом "Конрад Аденауер", а о поменутој теми говорили су председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, шеф преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији, Тања Мишчевић и директор Фондације "Конрад Аденауер", Норберт Беркман – Диркес.

Иштван Пастор је рекао да је данашњим саветовањем покренут нови вид активности у Скупштини АП Војводине, а то је вид оспособљавања и дебате ван процеса одлучивања.

"Свима нама је потребно да обновимо знања која имамо, али и да попунимо празнине у знању које има свако од нас", рекао је Пастор и најавио да ће до краја године бити одржано пет сличних саветовања.

Тања Мишчевић је рекла да је на том саветовању главна тема било информисање о најзначајнијим и најважнијим институцијама Европске уније у процесу преговора о приступању Србије ЕУ.

"Сви заједно морамо много више радити не само на информисању већ и на комуникацији са институцијама битним за евро интеграције", рекла је Мишчевићева, додајући да је у томе врло значајна помоћ Фондације "Конрад Аденауер".

Норберт Беркман – Диркес је рекао новинарима да је бављење темама процеса интеграција у ЕУ значајно за целу Србију.

"Процес интеграција у ЕУ није само техничка ствар и на њему се мора радити искрено из дубине срца и душе јер само на такав начин тај процес може бити успешан", рекао је Беркман – Диркес.

Истакао је да је јако добро то што ће посланици покрајинске скупштине информације о преговорима са ЕУ добити директно од главне преговарачице Тање Мишчевић која им, како је рекао, на најбољи начин може одговорити на сва питања везана за ту тему.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи