Подршка Аустрије европским интеграцијама Србије

На данашњем састанку председнице Одбора за европске интеграције Маринике Тепић и амбасадора Аустрије у Србији Јоханеса Ајгнера, речено је да Аустрија пружа пуну подршку европским интеграцијама Србије.

Тепићева је упознала амбасадора Ајгнера са начином на који Народна скупштина и Одбор за европске интеграције, али и цивилни сектор, учествују у процесу преговарања Србије и ЕУ, посебно нагласивши сарадњу коју остварују са Националним конвентом за ЕУ, саопштила је информативна служба Скупштине Србије.

Оценивши да нема потребе лицитирати бројем поглавља која је Србија спремна да отвори, јер свако означава напредак, Тепићева је напоменула да није важно само отворити поглавља, већ да их треба и затворити и у том је смислу изразила наду да ће тако бити случај с поглављима 25 и 26.

Као додатни изазов, навела је чињеницу да у парламенту, па и у одбору, не деле сви посланици исто мишљење по питању европских интеграцаја.

Захвалила је Аустрији на континуираној и пуној подршци Србији на европском путу и истакла да ће интензивирање парламентарне сарадње Србије и Аустрије бити од непроцењивог значаја за нашу земљу.

"У ишчекивању извештаја Европске комисије о нашем напретку, парламентарци иду у сусрет интензивирању сарадње са колегама са Малте и из Естоније, чије земље преузимају председавање Саветом ЕУ следеће године, како би били спремни на време за даљи процес интеграција", навела је Тепићева.

Амбасадор Ајгнер поручио је да је Аустрија посвећена подршци европском путу Србије, као и стабилности у региону, имајући у виду да у Србији послује више од 400 аустријских компанија које запошљавају више од 20.000 људи.

На састанку је било речи о начинима подизања подршке грађана процесу интеграција, проблему економске миграције становништва, питању наталитета у Србији, као и положају осетљивих група у друштву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи