Административни одбор о обављању више функција

Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања Скупштине Србије дао је позитивно мишљење о захтевима за обављање две функције у исто време, што је наишло на негодовање посланика Доста је било.

Одбор је дао позитивно мишљење на захтев заменика генералног секретара Скупштине Србије Бранка Маринковића да обавља и функцију заменика секретара Републичке изборне комисије (РИК), а одобрен је и захтев члана РИК-а Марка Јанковића да уз ту функцију може ради као секретар Изборне комисије градске општине Земун.

Посланица Доста је било Бранка Стаменковић која је гласала против, рекла је да нагомилавање више функција није добро и да се противи аутоматском одобравању таквих захтева без дубље расправе и сагледавања да ли функционери могу добро да обављају обе функције.

Рекла је да јој није јасно зашто на та места нису могли да буду изабрани неки други грађани и упитала да ли је могуће да у Србији нема и других квалификованих особа.

Одбор је данас прихватио и оставку посланице Гордане Предић и оставку помоћника генералног секретара Скупштине Србије Светлане Јовановић.

На седници Одбора поново је одбијен захтев да се посланичкој групи Доста је било промени место седења у парламенту.

Бранка Стаменковић је рекла да њима по политичкој снази у парламенту следује место у првим редовима, али и зато да би заједно са њима могла седети посланица Љупка Михајловска која је у инвалидским колицима.

Након седнице Одбора посланице ДЈБ расправљале су са председником Одбора Александром Мартиновићем покушавајући да га увере у неопходност промене одлуке о распореду седења, на шта је Мартиновић Љупки Михајловској рекао да не треба да дозвољава да је искоришћавају и злоупотребљавају.

Посланица Љупка Михајловска рекла је након тога новинарима да СНС не треба да се претвара да брине о њој и брани њене интересе, истичући да је она самостално и добровољно одлучила да буде део посланичког клуба ДЈБ који се само бори за своја права.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи