СНП: Затворити границу за мигранте

Српска народна партија поново је затражила затварање граница због мигрантске кризе, наводећи да су се њихови ранији захтеви за увођењем одлучнијих мера показали као исправни те поздравила, како наводе, промену државне политике по том питању.

СНП у саопштењу наводи да је председник те странке Ненад Поповић, свестан да мигрантска криза представља један од највећих безбедносних изазова, још раније инсистирао на херметичком затварању граница и подизању зида на граници са Македонијом, по узору на зидове који су са истом наменом подигнути у ЕУ.

"Показало се да су захтеви Ненада Поповића за чвршћом мигрантском политиком исправни. Да је тада било слуха за његове ставове, данас не бисмо имали преко 10.000 нелегалних миграната на нашој територији, који све чешће чине тешка кривична дела, као што је дело покушаја убиства које је један од миграната прошле недеље починио у ССиду", додају.

СНП истиче да је због неконтролисаног прилива миграната, међу којима је, наводе, велики број терориста и опасних затвореника изгнаних из арапских земаља, неопходно затворити границе на исти начин као што је то урадила Мађарска.

"Позивамо да се погледају у огледало сви они који су нас тада оптуживали да ширимо мржњу, а данас заузимају исте ставове као СНП", истиче СНП и додаје да се Поповић ни пре годину дана није освртао на бројне претње, увреде и нападе због свог става о мигрантима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи