Мировић и Скот о сарадњи и новим инвестицијама

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је са америчким амбасадором Кајлом Скотом о сарадњи Амбасаде САД и Покрајинске владе, о томе како привући што више нових америчких инвестиција али и унапредити услове који им се нуде у односу на конкуренцију.

Мировић је Скота упознао са плановина Покрајинске владе везаним за економски развој Покрајине, и о подстицању инвеститора да што више улажу у градове и општине на теритоји АП Војводине.

"Један од приоритета и кључних ствари на којима инсистира Покрајинска влада су добри међунационални односи свих народа и националних мањина који живе у АП Војводини и Покрајинска влада ће подржавати и подупирати све активности које доприносе квалитетнијем и бољем животу и ради припадника националних мањина", рекао је Председник Покрајинске владе.

Мировић је истакао да је потребна помоћ свих оних који могу да помогну бржем економском развоју и оних који могу да позову инвеститоре да у покрајини отварају своје погоне и фабрике.

Председник Покрајинске владе и амерички амбасадор су заједнички констатовали да у Војводини има доста америчких компанија које су "у највећем делу задовољне условима које имају".

Мировић је рекао да управо због тога можемо да се надамо доласку већег броја комапнија из САД-а, али да морамо бити спремни да им понудимо и боље и квалитетније услове него што им нуди конкуренција.

"Било је драгоцено чути савете и размишљања амбасадора Скота шта би могли да променимо у моделу оног што нудимо инвеститорима", рекао је Мировић.

Скот је навео да је највише речи било о инвеститорима и могућностима за будуће инвестиције.

Амерички амбасадор је истакао да су компаније из САД-а у значајној мери присутне у Војводини и да је у њима запослено више од 6.000 радника, те да верује да ће их у будућности бити још више.

"Разговарали смо о условима који се нуде инвеститорима, о инфраструктури, могућностима добијања неопходних дозвола и ми то све већ видимо у Војводини и верујем да ће бити још више америчких предузећа у Покрајини, а то значи и више радних места", рекао је Скот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи