Јоксимовићева и Рот о европским интеграцијама Србије

Србија ће наставити да унапређује билатералне односе са Немачком, рекла је министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и додала да је добро што Немачка препознаје конструктивну улогу коју Србија игра у региону. Државни министар у немачком Министарству спољних послова Михаел Рот поручио је да ће Немачка и даље бити поуздан партнер Србије на путу ка ЕУ.

Јадранка Јоксимовић је после разговора са државним министром у немачком Министарству спољних послова Михаелом Ротом у Београду рекла да је за Србију веома важна посета високог званичника те земље и то у периоду после формирања нове владе, јер то, како је навела, показује континуитет добре билатералне сарадње.

"Ми смо захвални Немачкој на континуираној и доброј сарадњи и подршци и настојаћемо да још јачамо и унапређујемо наше билатералне односе", навела је министарка.

Јоксимовићева и Рот разговарали су о европским интеграцијама Србије, процесу дијалога Београда и Приштине, укупним реформама у друштву и економији, као и о другим важним питањима.

"Мој задатак овде у Београду је да пошаљем сасвим јасну поруку да ће Немачка и даље бити поуздан партнер Србије на путу ка ЕУ", рекао је Рот после састанка са министарком задуженом за европске интеграције Јадранком Јоксимовић.

Рот је нагласио да веома цени то што Влада Србије, а нарочито премијер Александар Вучић, са којим ће сутра разговарати, игра конструктивну улогу у регионалним односима.

Било је речи и о регионалној сарадњи, нагласила је Јоксимовић и додала да јој је драго што Немачка препознаје конструктивну политику коју воде Влада Србије и премијер Александар Вучић, која није увек лака и једноставна за грађане Србије, али за коју је уверена да ће донети добар резултат на крају.

"Верујемо да ћемо, уколико и други буду препознали важност таквог приступа у региону, имати заједничку бољу будућност", нагласила је Јоксимовићева.

Она је додала да ће Србија остати посвећена европском путу и европским интеграцијама, те да очекује да ће до краја године бити отворено још неколико важних поглавља.

"Уколико буду испуњени сви критеријуми, имаћемо снажну подршку Немачке да наставимо тај процес", нагласила је министарка.

Навела је да је Немачка, као једна од најважнијих чланица ЕУ, до сада много помогла Србији, билатерално, у развојној и техничкој помоћи и у процесу европских интеграција, уз, како је навела, понекад и политичке осетљивости које су постојале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи