Изборна конвенција СПС и ЈС у Белој Паланци

Циљ Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије на предстојећим локалним изборима у Белој Паланци јесте да се та општина развија, да се одборници боре за бољи живот грађана а не за фотеље, изјавили су лидери те коалиције Ивица Дачић и Драган Марковић Палма.

Ивица Дачић је на конвенцији у Белој Паланци рекао да се та коалиција нада да ће победити на локалним изборима.

"После избора ћемо с премијером Александом Вучићем разговати како да створимо перспективу и стратегију развоја за општину. Читава јужна Србија заслужује подршку владе, а овај део је не само најнеразвијенији него и најпатриотскији део Србије", рекао је Дачић на конвенцији.

Дачић је навео да се СПС у коалицији на државном ниову заједно са СНС труди да ради за Србију оно што је најбоље.

"Трудимо се у овим тешким околностима, а тешке су и због економске ситуације у којој је Србија доспела после неодговорне политике која је растурила све фирме и која се задужила. Трудили смо се свих ових година од кад смо на власти да се економска политика води на реалним основама", рекао је Дачић и навео да се дешавају позитивне промене и да се нада да ће у наредном периоду промене бити видљивије.

Лидер СПС-а осврнуо се и на поједине регионалне проблеме. Говорећи о најави референдума у Републици Српској, Дачић је рекао да "Муслимани у Босни и Херцеговини желе да се уништи Репулика Српска и да БиХ буде унитарна држава''.

"Хрвати траже трећи ентитет у БиХ. Срби само траже референдум о дану државности. Србија није подржала одржавање тог референдума. Ултиматум из Рамбујеа 1999. године који је Србија одбила јер су нам тражили да Албанци имају право на референдум и да се после три године отцепе од Србије. Због тога су нас бомбардовали, а сада им смета референдум о дану РС. Немојте да сте смешни. Кажите да вам смета РС. Нама је обавеза да штитимо РС", поручио је Дачић.

Говорио је и о "рехабилитацији усташке идеологије која је убијала Србе, Јевреје и Роме у Хватској" и "рехабилитацији људи који су учинили злочине деведесетих година и подизању споменика усташком терористи који је убио југословенског амбасадора".

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма рекао је "да је сигуран да без ове коалиције неће бити нове локалне власти у Белој Паланци" и додао да је себи дао задатак да у Белу Паланку доведе бар једног инвеститора.

"Предложићу нашим одборницима да предложе да се укину плате политичарима и да се не запошљавају кандидати за одборнике који су на листи а нигде не раде. Они који раде у јавним предузећима да оставе та места и да дају породицама које имају троје или више деце и породицама које немају од чега да живе", рекао је Марковић, додајући да се залаже за запошљавање младих и да они не одлазе из овог града.
Према његовим речима, да би се све реализовало, потребно је 20 одсто гласова, односно полуга коју чине одборници.

"Наши одборници ће тражити да се изврши ребаланс буџета и да када се роди дете та породица мора најмање годину дана да добија по 150 евра месечно како би могла да живи", рекао је Марковић.

На конвенцији су говорили први на одборничкој листи СПС-ЈС и председник белопаланачког одбора СПС-а Раде Митровић и повереник Јединствене Србије Ивица Васић, а представљено је и свих 29 одборничких кандидата те коалиције.

Локални избору у Белој Палнци се одржавају 18. септембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи