Пајтић: Вучић треба да престане да се пореди са Ђинђићем

Председник Демократске странке Бојан Пајтић позвао је председника Владе Србије Александра Вучића да не пореди себе са бившим премијером Зораном Ђинђићем јер "нема радно искуство ван политике, нити се бавио нечим осим политиканства".

Бојан Пајтић је у саопштењу оценио да је Александар Вучић изјавом да му пребацују да нема стаж ван политике "а да им код Ђинђића то није сметало", потврдио да "не зна да постоји истина и да су људи који немају никакво утемељење у професији опасни".

"Опасни су зато што су спремни да изговоре сваку неистину, прекрше сваки принцип, прегазе све вредности само да би опстали у политици", навео је лидер ДС-а.

Према његовим речима, Ђинђић је 1989. године постао професор Универзитета у Новом Саду, а био је и виши научни сарадник у Центру за филозофију и друштвену теорију у Београду.

"Зорана колеге памте као најталентованијег филозофа његове генерације. Његове књиге 'Субјективност и насиље', 'Јесен дијалектике', 'Југославија као недовршена држава' и 'Србија ни на истоку ни на западу', преведене су на низ страних језика", навео је Пајтић.

Додао је да наслове књига лидера радикала Војислава Шешеља, чији је Вучић био рецензент, не жели да спомиње јер се, како је рекао, залаже за "елементарну пристојност јавног дискурса".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи