ПС: ДС не поштује ни успомену на мртве, а ни живе

Покрет социјалиста оценио је да Демократска странка не поштује ни успомену на мртве као што не поштује ни живе, наводећи да је премијер Александар Вучић према успомени на покојног премијера Зорана Ђинђића показао поштовање.

Србија одлично памти шта је урадила Демократска странка за време своје власти, наводи ПС истичући да "баш зато што памти, Србија зна да Александар Вучић нема разлога да се стиди ниједног детаља у својој биографији нити је потребно да се пореди са било ким, па ни са Ђинђићем" истичући и да је Вучић на сваку функцију био изабран вољом Србије.

"Вучић је на сваку функцију био изабран вољом Србије, а није био постављен ни на једну", поручује ПС и истиче да након свих изборних пораза, Демократска странка нема чиме да се пореди и такмичи са Вучићем и зато покушава да се са њим обрачуна преко мртвог Ђинђића.

ПС наводи у саопштењу да Србија памти "паљење Скупштине, пребијања и хапшења, пљачкашку приватизацију, пљачку развојне банке и развојних фондова. Србија памти извињења и улагивања ДС-а свакоме ко је нашкодио српском народу, памти политику током које су се лагали и странци и Србија".

"Један од најбољих студената Правног факултета у Београду, човек који говори три језика и сваки дан учи без обзира колико радио, политичар који је увек био на страни свог народа и освојио највише гласова на вишестраначким изборима у Србији, не мора ни са ким да се пореди", истичу у ПС.

Та странка указује да је бити политичар мисија и занимање, "бити политичар значи бити посвећен свом народу. Демократска странка то не може да разуме, а посебно зато што је 12 година запошљавала сваког носиоца партијске књижице у јавном сектору. Не на места где се бира већ на она где се поставља", наводи ПС.

Према њиховим речима, ДС не може да разуме да људи могу да буду политички противници, а да ипак покажу поштовање према нечијим уверењима и пијетет према људској трагедији.

"Вучић је према успомени на покојног премијера Ђинђића показао поштовање", наводи ПС.

"Демократска странка не поштује ни успомену на мртве као што не поштује ни живе. Као што није поштовала Србију којом је владала, тако ни данас не поштује оно што је Србија бирала. ДС покушава да врати Србију у време сукоба али, на срећу, Србија је кренула напред и оставила ДС иза себе", закључује ПС у саопштењу.

Лидер ДС-а Бојан Пајтић поручио је раније данас премијеру Србије Александру Вучићу да себе и себи сличне политичаре, који немају радно искуство ван политике и нису се, како тврди, бавили нечим осим политикантствм, не пореди са Зораном Ђинђићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи