Дачић са Моро поводом посете Вучића Француској

Посета председника Владе Србије Француској потврда је обостране жеље за интензивирањем свеобухватне сарадње, саопштено је након састанка Ивице Дачића са амбасадорком Кристин Моро.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић сусрео се са амбасадорком Француске у Србији Кристин Моро поводом предстојеће посете премијера Србије Александра Вучића Француској од 14. до 16. септембра 2016. године.

У срдачном разговору закључено је да постоји обострана спремност за даље унапређење традиционално пријатељских односа две земље, као и да је посета председника Владе Србије Француској потврда обостране жеље за интензивирањем свеобухватне сарадње, саопштило је Министарство спољних послова.

Имајући у виду да ће приликом своје посете председник Владе учествовати и на "Пословном форуму"“, на којем ће у присуству представника великих француских компанија бити представљени привредни потенцијали Србије, Дачић је пренео очекивања да ће то бити прилика за повећање француских инвестиција у Србији, као и до заједничке реализације неких од инфраструктурних пројеката у Србији.

Како се додаје у саопштењу, Дачић је захвалио на континуираној подршци Француске процесу евроинтеграција Србије, подсећајући да је чланство Србије у ЕУ приоритет наше спољне политике.

Такође, пренео је и да Србија веома цени француски ангажман и успешну организацију Париског самита о Западном Балкану, одржаног 4. јула у Паризу, на којем је потврђена европска перспектива региона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи