Вучић примио у опроштајну посету амбасадора Јужне Кореје

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Кореје Лија До-хуна, који је честитао премијеру што са непромењеном посвећеношћу наставља да спроводи реформе, а да све више јужнокорејских компанија увиђа могућности српске привреде и интересује се за услове инвестирања.

Вучић је честитао Лију именовање на одговорну дужност саветника председнице Републике Кореје Парк Гун-хје, изразивши му захвалност што је својим дипломатским искуством на најбољи начин допринео унапређењу билатералних односа Републике Србије и Републике Кореје, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Српски премијер је изразио наду да ће амбасадор Ли и на новој дужности наставити да ради у корист сарадње двеју земаља.

Ли је захвалио премијеру Вучићу и Влади на подршци и свестраној сарадњи током дипломатског мандата у Србији.

Он је честитао премијеру што са непромењеном посвећеношћу наставља да спроводи реформе, указавши на то да све више јужнокорејских компанија увиђа могућности српске привреде и интересује се за услове инвестирања.

Томе доприноси и напредак Србије на европском путу, као и доследна политика регионалне стабилности и сарадње, која позиционира Србију као кључну земљу у региону Западног Балкана, рекао је амбасадор Ли.

Вучић је захвалио амбасадору на његовом доприносу што је у Београду поново отворена канцеларија КОТРЕ (Корејске агенције за промоцију трговине и извоза), јер она даје снажан подстицај трговинској сарадњи.

"Жеља Србије је да дође што више јужнокорејских инвеститора, јер је Ваша земља прави пример како се радом и дисциплином остварује напредак друштва", рекао је на опроштају премијер Вучић амбасадору Лију.

Дачић са амбасадором 

Са амбасадором Јужне Кореје састао се и први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, а у разговору је оцењено да билатерални односи две земље бележе позитиван развој. Изражено је обострано задовољство због добрих и пријатељских односа две земље, као и перспектива успешног развоја билатералне сарадње, саопштило је Министарство спољних послова.

У разговору је оцењено да билатерални односи у последње време бележе веома позитиван развој, што се између осталог, потврђује и са четири међудржавна споразума који су потписани током ове године.

Изнето је очекивање да ће се ускоро реализовати узајамне посете на високом нивоу и да ће, као резултат повољне пословне климе у Србији и поновног отварања представништва Корејске агенције за промоцију инвестиција и трговине (КОТРА) у Београду, доћи до осетнијег пораста трговинске размене и већег прилива корејских инвестиција у српску привреду.

Дачић је посебно истакао успешну сарадњу две земље у бројним међународним организацијама и захвалио се на помоћи и донацијама које је Република Кореја у више прилика упутила Србији, у чему су Амбасада Републике Кореје и амбасадор Ли До-хун дали значајан допринос.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи