Шешељ о Николићевим кућама

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ оценио је да надлежни не би смели никоме ништа да поруше све док не сруше три куће председника Србије Томислава Николића у заштићеном појасу реке Саве на Новом Београду, где је забрањена градња.

Шешељ је на конференцији за новинаре истакао да се радикали залажу за поштовање закона, али да нема правичности, правног поретка и принципа законитости у држави у којој приликом кршења закона не дођу на удар прво највиши државни функционери, па онда обични грађани.

Како се наводи у саопштењу, Шешељ је рекао да је делегација СРС, предвођена Вјерицом Радетом, пре неколико дана спречила рушење недовршене приватне породичне куће у насељу Ледине, на Новом Београду.

"Томислав Николић је своје куће сазидао на државној земљи коју је противправно узурпирао, а људи чију кућу су хтели да сруше су зидали на сопственој земљи", рекао је Шешељ.

Он је додао да та породица није прибавила грађевинску дозволу, али да је за то одговорна Скупштина града која већ деценијама није донела детаљни урбанистички план, па не може да изда грађевинску дозволу за подручје Ледина, где постоје услови искључиво за индивидуалну стамбену изградњу.

СРС је позвала све грађане који се нађу у сличној ситуацији да се јаве тој странци да им помогне у спречавању рушења било ког објекта на приватном имању, док се не поруше куће Томислава Николића подигнути на државној земљи.

"Овакав вид грађанских протеста неопходан је да би се коначно успоставила правда и ефикасан правни поредак у Србији", рекао је Шешељ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи