Мишšчевић: Хану ћемо представити даље планове о европском путу

Шефица српског преговарачког тима са ЕУ Тања Мишчевић изјавила је да је предстојећа посета европског комесара Јоханеса Хана Србији добар знак, истичући да ће Хану бити представљени планови Србије до краја године у европским интеграцијама.

Тања Мишчевић је на скупштинском Одбору за европске интеграције, на којем је представљем преговарачки тим за преговоре Србије са ЕУ, додала и да ће тај тим Скупштини Србије послати извештај о преговорима за време председавања Холандије, односно за првих шест месеци ове године.

Говорећи о раду преговарачког тима, Мишчевић је рекла да се тренутно ради на две преговарачке позиције, и то за поглавља 25 (наука и истраживање) и 26 (образовање и култура) које ће, након што их Влада утврди, бити упућене у парламент и надлежне одборе.

Мишчевић је рекла и да се интезивно са Европском комисијом разговара и о поглављу 20 (предузетништво и индустријска политика), као и да ће врло брзо изаћи и са преговарачким позицијама за остала поглалавља, попут поглавља 29 (Царинска унија) и оним у вези са буџетским питањима.

Према њеним речима тренутно траје расправа о предлогу преговарачке позиције за поглавље пет, које регулише област јавних набавки.

Мишчевић је подсетила и да је ужи преговарачки тим за преговоре о приступању Србије ЕУ формиран у августу 2015, као и да има укупно 25 чланова, укључујући и њу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи