Јевтић: Сарадња са Амбасадом Норвешке више него добра

Косовски министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић и одлазећи амбасадор Краљевине Норвешке на Косову Јан Брату оценили су да је сарадња тог министарства и амбасаде била више него задовољавајућа и пријатељска.

Како се наводи у саопштењу Министарства за заједнице и повратак они су изразили уверавање да ће се с добром сарадњом наставити и када амбасадор Брату буде званично преузео своју нову дужност на месту амбасадора Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).

Јевтић је одлазећег амбасадора Норвешке упознао докле се стигло са процесом повратка и које је кораке је потребно предузети да се тај процес поспеши, јер, како је рекао, ако се настави овакавим темпом враћања расељених на Косово, да се боји да ће доћи то неуспеха у овом најважнијем сегменту за српски и остале невећинске народе на Косову.

Током сусрета министра Јевтића и амбасадора Братуа било је речи и о осталим важним темама за будућност живота на Косову, од економије, политике, до безбедносније ситуације уопште.

Они су се сагласили и да је регионална сарадња један од веома важних процеса и да с њом треба наставити како би се на тај начин решила нека веома важна питања.

"Ово ће бити један од веома важних ствари, којом ћемо се бавити како би све оно што смо до сада договорили током регионалне сарадње дало потпуне резултате" , рекао је министар Јевтић.

Одлазећи норвешки амбасадор се министру Јевтићу захвалио на још једном срдачном сусрету и рекао да је уверен да Јевтић ради добар посао као и да ће у томе имати сву његову подршку.

Након одласка са функције амбасадора Норвеске на Косову, Јан Брату ће у октобру ове године ступити на нову дужност, дужност амбасадора мисије ОЕБС на Косову.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи