Милан Недељковић из СНС-а нови председник општине Врачар

Редовни професор Медицинског факултета у Београду др Милан Недељковић (СНС) изабран је за новог председника општине Врачар, а за његовог заменика Радмила Сарић (СПС). За њега су гласала 23 од укупно 45 одборника. Власт на Врачару чине СНС, СПС, ЛДП и ДСС.

Новоизабрани председник општине Врачар Милан Недељковић рекао је да ће наставити започете пројекте у тој општини, као и да ће имати добру комуникацију са градском и републичком влашћу.

Новинарима је рекао да му је част што је изабран за председника општине и додао да жели да уједини све људе да буду, како је рекао, у једној линији. Ипак, признаје, да то у почетку неће бити једноставно.

Истакао је да ће ново руководство општине пружити Врачарцима све што заслужују.

На питање да ли ће бити проблем у даљем раду то што га је подржало 23 од укупно 45 одборника, Недељковић је одговорио да ће свим срцем гледати да то следећи пут буде 45 одборника.

Недељковић је уочи гласања поручио да ће ући у сваки улаз, да ће слушати људе и решавати њихове проблеме, јер, како је рекао, председник општине не треба да седи у канцеларији. Што се најстаријих тиче, имаће и организоване активности, најавио је Недељковић.

Листа "Врачар слободно" позвала је Недељковића да повуче своју кандидатуру јер, како су навели, то није воља грађана Врачара.

Бранимир Кузмановић се критички осврнуо на његов избор, додавши да ће се једног дана испитати кривично дело трговина утицајем, алудирајући на ситуацију у којој су поједини одборници са те листе подржали предлоге СНС-а.

Иначе, током седнице саопштено је да ће нову одборничку групу у СО Врачар чинити Михаило Групковић (ЛДП), Марко Мандић, бивши члан Левице Србије, и Мирјана Митровић (СДПС).

Реагујући на критике упућене већини, одборник СНС-а Никола Селаковић предложио је "критичарима" да се ману фрустрација и прича о остављеној девојци, подсетивши их да су сами бирали своје одборнике.

Поручио је Недељковићу да ће имати подршку свих нивоа власти, београдске и републичке.

Шеф одборничке групе СНС-а Угљеша Мрдић рекао је да о Недељковићу довољно говори биографија, а да СНС и коалициони партнери имају тим за Врачар.

"Употребићу слоган једне одборничке групе 'Доста је било' – доста је било да на челу Врачара буде неко без факултета. Што се тиче подршке Недељковића, иза њега стоји већина. Листа говори да СНС има одличне кадрове, професоре, врхунске спортисте, то је гаранција да ми имамо тим који ће радити за све грађане Врачара", рекао је Мрдић.

Током седнице, за заменика председника Скупштине општине Врачар изабран је Слободан Ребић (ПУПС), Светлана Раосављевић Гвозденов за заменика секретара (СПС), а изабрано је и деветочлано општинско веће.

У општинском већу налазе се Дејан Рибаћ, Рајко Танасијевић, Биљана Луковић, Јован Хаџи Ђокић, Душан Ковачевић, Мирјана Митровић, Драги Лукић, Наташа Мијатовић и Рајко Митић.

Они који су на изборима резултатски победили, данас су изгубили. ДС после 20 година иде у врачарску опозицију. За новог председника нису гласали, учинак ће оценити за 100 дана, али су му дали надимак.

"Отети председник, зато што је већина којом је изабран отета и штета је што неко ко има такву биографију има такав надимак", каже Бранимир Кузмановић са листе "Врачар слободно".

У гласању нису учествовали ни одборници Покрета "Доста је било". У опозицији ће се борити против принципа који, кажу, сад важи.

"Уопште није важно ко је са које листе изабран, то је потпуно небитно зато што је на крају потпуно легитимно да пређу из странке у странку кад се избори заврше", истакао је Иван Кљајић из тог покрета.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару