Леви: Не знам како, али вратићу се

У Синагоги "Сукат Шалом" у Београду организован је свечани пријем поводом одласка амбасадора Израела Јосефа Левија након петогодишњег мандата.

"Што би рекао Шварценегер - Вратићу се (I'll be back), али не знам како. Пуно вас волим", поручио је Леви и додао да ће где год да оде бити "амбасадор Србије".

"У моје лично име и у име своје породице желим да вам захвалим. Пет година се плашим да ћу морати да кажем - готово је, и тај моменат је дошао. Биле су то невероватне године", рекао је Леви.

Он је истакао да веома воли Србију и да кад дод чује српску химну осећа да је дошао одавде и да је, како се и у химни каже, српски род.

Захвалио је премијеру Александру Вучићу који је, како је рекао, његов лични, али и пријатељ Израела и додао да је пуно тога урадио и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Додао је и да заставе два народа на Синагоги представљају и прошлост и будућност.

У име Владе Србије Левију се захвалио Владимир Божовић.

"Јеврејски и српски народ су мученички и свети. Овим великим дипломатом још више су зближена. У Јосефу Левију смо имали и имаћемо искреног пријатеља", рекао је Божовић.

Како је рекао, Леви је од доласка у Србију 1999. као дипломата у тадашњој амбасади Израела до данас свим срцем и дипломатским знањем упознао српски народ и српску државу.

"Пуна захвалност за све што је урадио", поручио је Божовић.

Свечаном догађају присуствовали су високи државни званичници и чланови дипломатског кора, а Јеврејска општина Београд је Левију уручила орден и плакету захвалности.

Међу окупљенима су били министри Александар Вулин, Небојша Стефановић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић...

Свечаност је увеличио уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" који је пратио оперску звезду из Изреала Јаел Сајаг и оперског певача Бојана Булатовића.

Вече је завршено ватрометом уз звуке музике у извођењу гудачког квартета.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару