Конституисана три скупштинска одбора

У Скупштини Србије за председника скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону изабран је посланик "Двери" Иван Костић. За председника скупштинског Одбора за заштиту животне средине изабран је посланик СНС-а Бранислав Блажић, а посланица СПС-а Славица Ђукић Дејановић је на челу Одбора за здравље и породицу.

За заменика председника одбора, на Костићев предлог, изабран је Миодраг Линта из посланичког клуба СНС-a.

Посланик Демократске странке Србије Дејан Шулкић, са којом су Двери изашле заједно на парламентарне изборе, био је приликом гласања уздржан иако, како је рекао, нема ништа против Костића, али је незадовољан начином организације седнице одбора и зато што није било консултација о томе ко ће бити предложен за председника.

Посланик СНС-а Владимир Орлић рекао је да је консултација било, што доказује и избор посланика "Двери", али да је питање колико ко уважава спремност напредњака на договор.

Иван Костић је рекао да се нада да на одбору неће бити политичких надгорњавања, већ да ће сви заједнички интензивно радити на унапређењу сарадње са дијаспором.

"Циљ нам је да побољшамо однос матице у расејања и надамо се плодотворнијој сарадњи", рекао је Костић.

За председника скупштинског Одбора за заштиту животне средине изабран је посланик СНС-а Бранислав Блажић, а за његовог заменика Дејан Николић из ДС.

Блажић, који је и у претходном сазиву водио овај скупштински одбор, рекао је да ће се увек залагати за транспарентност и отвореност у раду, те да ће подржати све што ће допринети заштити животне средине.

За Блажићев избор гласало је 12 чланова одбора, док је двоје било против.

Посланица Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић изабрана је за председницу скупштинског Одбора за здравље и породицу. За заменика је изабран посланик Српске напредне странке Дарко Лакетић.

Посланик Српске радикалне странке Немања Шаровић пре гласања је тражио да се одложи седница, јер апсолутно никаквих консултација није било око тога ко ће бити предложен за председника и заменика.

Рекао је да је битно да на челу кључних одбора буде опозиција, јер је апсурдно да режим сам себе контролише и истакао да је ово најгори режим до сада.

Након тога Шаровић је напустио седницу. Због тога што нису консултовани, негодовали су и посланици покрета "Доста је било".

Посланик "Двери" Срђан Ного рекао је да је област којом се одбор бави од изузетне важности, али да се питању здравства више пажње поклања, те да би било добро направити одвојен одбор за бригу о породици.

Славица Ђукић Дејановић рекла је да су обе области од изузетног значаја и да ће рад одбора бити усмерен на обе области и указала на постојање Одбора за права детета, са којим би требало ближе да сарађују.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару