Вучић: Ако промашимо пут ка ЕУ, Србија ће ићи у погрешном правцу

Премијер Србије Александар Вучић рекао је у интервјуу за немачки "Билд" да је током предизборне кампање поновио хиљаду пута да је стратешки циљ Србије Европска унија и да су грађани за то гласали.

"Пре два месеца имали смо једну врсту референдума, имали смо изборе и убедљиво смо победили. У кампањи нисам лагао народ. Рекао сам им: да, желимо да очувамо најбоље могуће односе са Русијом, Кином и Сједињеним Државама, али наш стратешки циљ је Европска унија. Поновио сам то хиљаду пута. Нема лажи, нема неспоразума и људи су гласали за то", рекао је Вучић у интервјуу за Билд.

"Морамо да задржимо пут ка ЕУ. Ако га промашимо, Србија ће ићи у погрешном правцу. То је то", истакао је премијер.

На питање листа да ли ће доћи дан када ће Србија желети да постане чланица НАТО-а, Вучић је рекао да "то није једноставно питање у Србији".

"Србија има добре односе са НАТО-ом и имаће их, то је моја политика. Не желимо да имамо било какве сукобе с НАТО-ом. О свему осталом одлучиће народ Србије", рекао је премијер, пренео је Блиц.

Вучић је, између осталог, за недељно издање Билда рекао и да Србија неће одржати референдум о ЕУ.

"Мој одговор на то је јасан: Неће бити референдума без обзира колико постоји иницијатива за то", поручио је Вучић за немачки лист.

На питање да ли председник Русије Владимир Путин користи свој утицај у Србији да заговара референдум о чланству Србије у ЕУ, Вучић је одговорио да не зна ништа о Путину, али да зна да поједине српске странке отворено позивају на то.

Он је истакао да је било је доста "глупих и опасних" идеја у Србији и оценио да уколико би у Србији дошло до кризе, то би довело до кризе у целом региону.

"Стари сукоби би могли поново да се отворе", упозорио је Вучић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару