Маринка Тепић на челу Одбора за евроинтеграције

Посланица Лиге социјалдемократа Војводине Мариника Тепић изабрана је за председницу Одбора за европске интеграције Скупштине Србије.

За заменицу председника Одбора изабрана је Елвира Ковач из Савеза војвођанских Мађара.

Маринка Тепић је након избора и преузимања председавања тим скупштиским телом захвалила на подршци коју је добила и поручила да верује да ће две жене на челу одбора, међу њима и она као председница која долази из опозиционе странке, бити додатни квалитет.

"Сигурна сам да ће радна агенда бити захтевна, нарочито у околностима у којима се Србија затекла и у околностима новог парламентарног састава где после дужег времена имамо евроскептике. То је повод за додатни рад и аргументе и за мене је то прави изазов да утемељимо намере и циљеве", рекла је Тепић.

Посланик СНС-а Жарко Мићин претходно је позвао посланике те странке и коалиционе партнере са њихове изборне листе да подрже избор Маринике Тепић, чиме ће управљање тим важним одбором бити уступљено опозицији.

Мићин је ркеао да ће се на тај начин поштовати важан принцип заступљености опозиције у председавању радним телима, што је од изузетног значаја за парламентарну демократију.

Тепић је дипломирани филолог, говори енглески и румунски језик, а 2009. године била је изабарана за заменика директора владине канцеларије за децентарализацију, а потом је обављала функцију покрајинског секретара омладине и спорта, рекао је Мићин.

Тепић је изабрана са 13 гласова за, против је био Петар Јојић из Српске радикалне странке.

Одбор за европске интеграције је на данашњој седници прихвати посету чланова групе "Пријатељи Србије" Европског парламента, који ће посетити Скупштину Србије од 7. до 9. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару